Dé meest verse producten
Alles voor jouw feest
De rijdende winkelwagen
Geniet van onze dagspecials
  • Meterbuffettap-1
  • Meterbuffettap-2
  • Meterbuffettap-3
  • Meterbuffettap-4
  • Meterbuffettap-5
  • Meterbuffettap-6
  • Meterbuffettap-7

Meterbuffettap

Terug naar overzicht

€ 80,00 Incl. btw

Meterbuffettap met uitklapbare zijkanten
Ingeklapt: 110x59x100 cm
Uitgeklapt: 110x59x210 cm

Productomschrijving

Geschikt voor: 

Deze tap is multifunctioneel, in kleine ruimtes is deze gemakkelijk te plaatsen omdat de tap 1 meter breed is. Te weinig ruimte om glazen kwijt te kunnen? Geen probleem je maakt de tap gemakkelijk groter door de klapbare zijkanten. 

Gebruik

  1. Verbind de koppeling van de tap(waar de witte en rode slang aan vastzitten) aan de bovenzijde van het biervat.
  2. Koolzuurmeter op de koolzuurfles monteren, druk

instellen op 1,5-1,8 bar. Dit is meestal reeds gebeurd.

Fles nog niet aanzetten. Koolzuurslang (rood) loopt van de koolzuurmeter naar de zijkant van de bierkoppeling.

  1. De hendel van de bierkoppeling moet omhoog staan. De bierkoppeling kunt u erop schuiven en dan kunt u de hendel naar beneden halen.
  2. Vervolgens kunt u de koolzuurfles aanzetten.
  3. Steek de stekker in een deugdelijke geaard

wandcontactdoos.

  1. Indien aanwezig draai de thermostaatknop op maximum (+1)

Eerst aansluiten van de bierleidingen, voor het aansluiten van de stroom, voorkomt bevriezing van de bierleidingen in de waterkoelbak.

  1. Houdt een emmertje onder te tapkraan en laat deze net zolang open totdat het water veranderd in bier. Dit water zit nog in de leidingen vanwege het reinigen.

De biertap is een klaar voorgebruik.

  1. Spoel een glas om en plaats vervolgens een glas direct onder de tuit van de kraan en hou het glas iets schuin.

Waarschuwing
Wij nemen alleen vaten retour waarvan de zegel nog niet is verbroken. Denk dus na als er een nieuw vat geopend word of deze ook nog leeg gedronken gaat worden. Sluit eventueel een kleiner vat aan, zodat u zeker weet dat deze op gaat. Het is namelijk zonde als u voor één biertje een heel vat moet betalen.

Noot!

- Voorkom schade
– blijf zoveel
mogelijk van alle meters, deze staan meestal goed ingesteld.

 

Uitschenkvermogen: 35 liter per uur +/- 175 glazen
Aansluitwaarde: 230V - 50HZ -1,5A - 280W

Inhoud Fusten en Koolzuur flessen;

Fust 50 liter +/- 200 glazen
Fust 30 liter +/- 120 glazen
Fust 10 liter +/- 40 glazen

Koolzuurfles 10 kilo 600 liter
Koolzuurfles 02 kilo 120 liter

Wat kan er op een snikhete zomerdag mis gaan met het bier.

De koeling van een fustbier kan op warme zomerdagen een probleem zijn. Door de extreme situatie kan het koelbereik van de biertap niet voldoende zijn om het bier terug te koelen

naar de vereiste temperatuur; Gevolg, lauw bier en te veel schuim. Het beste is dus om de temperatuur van het fust tussen de 15 en 20 graden te houden. In noodgevallen kunnen natte doeken daarbij helpen.

Bedenk echter wel dat het biertappen op een juiste temperatuur begint bij het spoelen van het glas. Het spoelen doet u niet alleen vanwege de reinheid, maar vooral ook om het glas af te koelen.

De juiste koolzuurdruk.
Voor het tappen van een goed glas bier met een lekkere tinteling en een mooie schuimkraag, is de juiste koolzuurdruk van het grootste belang. Die druk, afkomstig uit de koolzuurcilinder is nodig om er voor te zorgen dat het koolzuur die in het bier aanwezig is niet ontsnapt. Het koolzuur uit de koolzuurcilinder zorgt dus voor tegendruk. Bovendien zorgt het koolzuur uit de koolzuurcilinder ervoor dat het bier met voldoende kracht uit de kraan stroomt. Verder hoe warmer het bier, hoe meer tegendruk er gegeven moet worden. Die tegendruk kan er echter ook de oorzaak

van zijn dat het bier met teveel kracht uit de kraan stroomt en dat is ook niet de bedoeling.

Extra druk (warmte : druk = 10 : 1 bar)

Vattemperatuur van 12° -> 1.2 bar

            “               “   18° -> 1.8 bar

Met een maximale druk van 2.3 bar

Let op: Ook smalle bierglazen (bijv. bierfluitje) kan de oorzaak zijn van teveel schuim, dit alleen wanneer het bier erg koud is. Het koolzuur blijft dan in het bier, de oplossing is brede (stapel) glazen te gebruiken.

Let bij het plaatsen op:
Hij dient zodanig te zijn opgesteld dat er onbelemmerd (frisse) lucht aan de ene kant kan worden aangezogen en de warme lucht weer via de andere kant kan afvoeren. Houdt dus de roosters vrij van stof en andere ongerechtigheden.

- Geef het bierfust na levering enige tijd rust

(na rollen of schudden van het fust ongeveer vier uur)
- Houdt de koolzuurdruk in de gaten.
- Als u na uw evenement bier op de leiding laat staan, zet dan de hendel tapkop op het fust dicht (niet afkoppelen).

Recent bekeken